Vijf favoriete make-up producten van Essence

Essence logo

Eerlijk gezegd ben ik nooit zo enthousiast geweest over drogisterij make-up. Als ik make-up kocht dan was het toch altijd van merken als L’oreal, Bourjois of Max Factor. Natuurlijk worden deze merken ook in de drogisterij verkocht, maar ze zijn toch een stuk duurder. Daarom ben ik ook zo enthousiast over deze producten van Essence. Geen één van deze producten is duurder dan €3,60! En de kwaliteit vind ik echt goed. Dit zijn mijn 5 favorieten tot nu toe.

Forget it! 3 in 1 Concealer

3in1

Essence forget it! 3 in 1 concealer

Dit product vind ik echt geweldig! Het is een soort crème in drie verschillende kleuren die elk hun eigen functie hebben. Roze is tegen donkere kringen onder de ogen, groen is tegen roodheid en beige tegen onzuiverheden zoals pukkeltjes. De textuur is heel zacht en is heel makkelijk uit te smeren. Ook dekt het zeer goed.

Ik gebruik de roze crème altijd onder mijn ogen. Smeer gewoon een dun laagje tot in je ooghoeken, maar gebruik niet te veel. Je ziet de kringen onder je ogen gelijk minder worden en je ziet er wakkerder uit. De groene crème gebruik ik naast mijn neusvleugels omdat het daar altijd een beetje rood ziet en op pukkeltjes en onzuiverheden die erg rood zien.

De beige crème gebruik ik op onzuiverheden daar weer over heen. Op kleine plekjes kan je de crème deppen met je vingertop. De beige kleur dekt heel goed en onzuiverheden zie je bijna helemaal niet meer. Kijk alleen uit dat je niet teveel gebruikt anders wordt het kleurverschil te groot. Deze concealer gebruik ik als basis voor ik vloeibare concealer aanbreng.

Stay Natural Concealer

Essence stay natural

Essence Stay Natural Concealer 01 Soft Beige

Deze concealer gebruik ik als tweede. Ik breng het aan onder mijn ogen, naast mijn neus, op mijn kin en op eventuele onzuiverheden. Ik breng eerst een hoeveelheid aan met het kwastje van de concealer zelf, en verdeel het dan netjes met een concealer kwast.

Voor een concealer van dit geld vind ik de kwaliteit echt heel goed. Het dekt best goed (zeker in combinatie met de 3 in 1 concealer) en smeert makkelijk uit. Het blijft de hele dag zitten en geeft je gezicht een frisse en uitgeruste uitstraling. Een goed begin van de dag dus!

                          Mineral Compact Powder

 

Essence compact=

Essence Mineral Compact Powder 04 Perfect Beige

Over deze basis gebruik ik altijd poeder. Ik hou nou eenmaal van een matte finish en doordat ik een gemengde huid heb gaat mijn T-zone snel glimmen. Poeder is dus een must. Ik heb dan ook al poeder gebruikt van veel verschillende merken en als ik heel eerlijk ben, vind ik dit de beste tot nu toe! Dit vind ik om twee redenen.

Ten eerste: de prijs. Normaal was ik altijd 12 tot 14 euro kwijt aan een doosje en deze van Essence kost maar €2,79! Ten tweede: dit poeder maakt mijn gezicht alleen mat en geeft geen kleur. Zelf poeders die beloven doorzichtig te zijn geven toch altijd een bruinige tint aan mijn gezicht en dit vind ik echt niet mooi. Dit poeder maakt je gezicht alleen mat en dat is precies wat ik wil.

Sun Club Matt Bronzing Powder

Essence Sun Club

Essence Sun Club Matt Bronzing Powder 01 blondes

Ik heb nog niet zoveel ervaring met bronzing powders, maar ik moet zeggen dat ik over dit product erg tevreden ben. Het aanbrengen doe ik met een grote blusher kwast. Ik gebruik deze matte variant niet om mijn gezicht een tintje te geven, maar om schaduw te creeën in mijn gezicht. Je kan dit doen door wat aan te brengen in je hals om je nek meer definitie te geven, of aan de zijkanten van je neus of bij je haarlijn. Je maakt hiermee de contouren van je gezicht duidelijker.

Ook gebruik ik het onder mijn jukbeenderen (van mijn mondhoek naar mijn oorlel) om de jukbeenderen te accentueren. Als je daarna een highlighter aanbrengt en daarna blush krijg je de perfecte wangen. Ik laat dit nog wel eens zien in een filmpje. Dit poeder geeft niet heel veel pigment af, maar met mijn lichte huid hoeft dat ook niet. Voor mijn huidskleur vind ik hem dan ook heel geschikt en het blijft goed zitten.

Sun Club Bronzing Powder Shimmer

Essence Sun Club

Essence Sun Club Bronzing Powder Shimmer 01 blondes

Dit product vind ik ideaal voor een warme zomerdag als je niet te veel make-up wilt dragen. Dit poeder gebruik ik wel om mijn huid een tintje te geven en een mooie glans. Wat ik doe is een lichte basis aanbrengen met concealer en compact powder en een ‘natural look’ mascara. Daarna breng ik dit bronzing powder aan op mijn jukbeenderen, kin, neus, voorhoofd en een beetje in de nek met een blusher kwast.

Het resultaat is een glanzende en natuurlijk getinte huid die er stralend utziet in de felle zomerzon. Het product voelt erg licht en prettig aan op de huid en het blijft goed zitten. Het is ook niet erg als je een beetje gaat zweten en daardoor glimmen met dit poeder, want dat valt toch niet op. Ook zit er een fijne cocosgeur aan wat helemaal zomers aandoet. Helemaal goed dus!

3 thoughts on “Vijf favoriete make-up producten van Essence

 1. wat is het verschil tussen de 3 in 1 concealer van Essence en het concealer palette van catrice?

 2. Hey Manon,
  Bij het palette van Catrice heb je 5 concealers, een groene en roze (zelfde werking als die van Essence), maar daar heb je 3 huidskleurige concealers, dus er is altijd eentje die bij je huid past.
  Bij essence heb je slechts 1huidskleurige, dus als die te donker/licht voor je huid is heb je pech, terwijl je bij catrice kan kiezen welke bij je huid past
  groetjes! x

 3. heeij Manon
  Ik wou het over die bronzer hebben.
  Ik heb hem zelf ook maar ik vind hem zelf een beetje te oranje ik heb er zelf geen ervaring mee ik gebruik het niet ofzoo maar ik had deze gekregen

Leave a Reply