Super Gezond Zelfgemaakt IJs

Yummie bosbessen ijs!Dit receptje is zo makkelijk dat ik het eigenlijk geen recept kan noemen.. Het is super simpel, lekker en ook nog eens mega gezond! Ik maak dit regelmatig op een hete zomerdag omdat het zo lekker verfrissend is. Toch ijs eten zonder veel calorieën en een berg schuldgevoel, haha. Je hebt er geen ingewikkelde apparaten voor nodig (alleen een keukenmachine of blender) en eigenlijk maar 1 ingrediënt. Wat erin zit? Fruit! Niets meer, niets minder.

INGReDIëNTEN (VOOR 2 porties)

Het is heel simpel. De bevroren banaan heb ik in de zomer standaard in m’n vriezer liggen. Bananen in de fruitmand die dreigen te rijp te worden leg ik er in z’n geheel in, of ik snij hem in plakjes en vries hem in een bakje in. In z’n geheel doe ik uit gemakzucht, maar je moet dan wel de schil eraf snijden in plaats van pellen omdat die breekt als hij bevroren is. Als je de banaan eerst een paar minuten uit de vriezer legt gaat dit prima!

Doe de bevroren banaan en je andere bevroren fruit naar keuze in een keukenmachine of blender (ik gebruik mijn Magic Bullet) en blenden maar! Dit vergt wel enig geduld. Je moet de machine telkens stoppen, alles naar beneden schrapen en hem weer aanzetten. In het begin lijkt dit hopeloos, maar geen paniek! Blijft dit herhalen tot je zijdezacht ijs krijgt zoals op de foto. Het werkt echt! Vind je de bessen iets te zuur? Dan kan je er wat Stevia aan toe voegen voor de zoetigheid. Enjoy!

Yummie bosbessen ijs!

One thought on “Super Gezond Zelfgemaakt IJs

Leave a Reply