Stomen: de sleutel tot een zuivere huid

Inventum stomer

De Inventum FS50 gezichtssauna

Ik heb over dit onderwerp een veel uitgebreider en leuker FILMPJE gemaakt! 😀

Naast één keer in de week een scrubje en een maskertje te doen, is er nog iets dat je kan doen om je gezichtshuid zuiver te houden. Stomen! Ik weet dat hier al veel artikelen over geschreven zijn, maar ik merk toch dat er nog steeds veel mensen zijn die dit niet weten. Dit terwijl je gezicht één tot twee keer in de week te stomen, de simpelste en goedkoopste manier is om je huid zuiver te krijgen en te houden. Het enige dat je nodig hebt is kokend heet water. Meer low budget kan bijna niet!

Het voordeel van het stomen van je huid zit hem in het feit dat de hete stoom je poriën opent. Door ongeveer 15 tot 20 minuten te stomen begint je huid te zweten en hierdoor zweet je veel afvalstoffen uit. Na het stomen dep je je gezicht droog, ga niet wrijven met een handdoek want dan kan je je huid beschadigen. Na het stomen blijven je poriën nog een tijdje openstaan. Hierdoor kan je heel gemakkelijk puistjes en mee-eters uitknijpen. Ook is het goed direct na het stomen je huid te scrubben of een masker aan te brengen. Dit trekt door de open poriën beter in.

Verschillende manieren om te stomen

Zelf stoom ik mijn gezicht gemiddeld één keer per week. Eerst deed ik dit gewoon door water te koken met de waterkoker en dan boven een bak te hangen met een handdoek over mijn hoofd. Dit werkt prima natuurlijk. Het nadeel vind ik alleen dat het water snel afkoelt en geen 15 tot 20 minuten heet genoeg blijft om echt goed te werken. Ik heb dan ook al snel een gezichtssauna aangeschaft. Deze hoeven helemaal niet duur te zijn en kan je bijvorbeeld bij de Kijkshop kopen. Die van mij komt hier ook vandaan en is van het merk Inventum. Deze gezichtssauna vind ik erg fijn omdat er twee warmtestanden opzitten, een apart neus opzetstuk heeft (heel fijn bij verkoudheden!) en een opzetstuk speciaal om olie aan het water toe te voegen.

Er zijn ook mensen die in het water een paar druppels tea tree oil doen (oftewel theeboom olie). Zelf heb ik hier geen ervaring mee moet ik zeggen. Het schijnt wel erg goed te werken bij acne. Als je alleen een ‘gewone’ gemengde huid hebt zoals ik, is stomen met alleen water voldoende. De hete stoom is al reinigend genoeg. Natuurlijk kan je hier altijd mee experimenteren!

4 thoughts on “Stomen: de sleutel tot een zuivere huid

  1. Ten eerste, wat een leuke blog ben je gestart!

    Ik stoom meestal 1 keer in de week, gewoon boven een bak heet water 😉 Meestal gebruik ik daarbij een Lush toner tab. Ik begin nu toch wel een beetje te overwegen ook een gezichtssauna aan te schaffen..

  2. Vraagje: ik heb een gevoelige huid, denk je dat scrubben of een masker na het stomen dan ook geen kwaad kan? Ben bang dat het wat te heftig is.

  3. Nooit olie in het water doen! Het mengt namelijk niet met water. Ik heb het ook een keer geprobeerd maar het kan erg gaan spatten in je gezicht, doet echt zeer. En dat hete water wil je niet in je gezicht. wel een hele leuke blog zeg!! Ga je chocolademasker morgen uitproberen!!

Leave a Reply