Review: Lee Stafford haarproducten

Lee Stafford Mousse, Protection Mist & Clay

Lee Stafford Mousse, Protection Mist & Clay

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik ben gek op deze producten! Ongeveer een maand geleden ben ik de lijn van Lee Stafford gaan gebruiken en ik ben er heel enthousiast over. Dit zijn echt producten van kapperskwaliteit voor een drogisterijprijs. Lee Stafford is een kapper uit de UK. In zijn bio staat dat hij haar begon te knippen zodra hij een schaar kon vast houden. Verder heeft hij vele prijzen gewonnen en hij wordt vooral gedreven door creatief te willen blijven groeien. Nou, creatief is hij zeker als je naar de producten kijkt!

Het eerste dat opvalt is dat alle producten (die in Nederland te verkrijgen zijn in ieder geval), in een opvallende en zeer aantrekkelijke  roze verpakking zitten. Ik word er gewoon al blij van als ik er naar kijk! Ook de namen met omschrijving zijn heerlijk. Ik gebruik de mousse a.k.a. “Double blow volumizing mousse – for a tower of oomfnes and body to die for”, de clay “As ruff as you like – clay, it’s a scruffy one” en de beschermingsspray voor de stijltang “Poker straight – flat iron protection mist for peace of mind.”

De voordelen

Het fijne aan deze producten vind ik dat ik nu maar drie producten nodig heb om mijn haar in model te krijgen. Zoals jullie misschien al eens is opgevallen draag ik mijn haar op verschillende manieren, krullend of stijl. Ik wissel gewoon graag af. Van nature heb ik krullen. Eerst had ik zoveel verschillende producten nodig om mijn haar in model te krijgen, ik gebruikte er vier voor mijn krulhaar en nog eens twee om het te stijlen!

Met Lee Stafford heb ik dus genoeg aan drie producten in totaal. Als ik mijn haar in de krul wil dan was ik het ‘s ochtends, breng ik een beetje mousse aan op mijn natte haar, fohn ik het met de diffuser tot het nog vochtig is en kneed ik er daarna wat clay door. En klaar! De clay is helemaal niet vet en maakt je haar heerlijk licht. Als het alleen frizzzzz weer is, doe ik nog wat John Frieda Frizz Ease serum in m’n haar voor het föhnen. Van de mousse heb je maar een halve hand nodig en van de clay een hoeveelheid ter grootte van vijf cent.

Het stijlen kost iets meer tijd. Wat ik normaal doe is, ik was mn haar, doe in mijn natte haar een halve hand mousse, spray de protection mist er over en föhn m’n haar droog. Daarna spray ik er nog wat mist over en stijl ik het. Dan neem ik een heel klein beetje clay, verdeel dit goed over m’n handen en wrijf dit als het ware over m’n haar. Het maakt je gestijlde haar wat minder ‘braaf’ en maakt het minder statisch. Je hebt maar heel weinig nodig. Meestal spuit ik dan met mn hoofd ondersteboven een beetje haarlak door mn haar voor extra volume.

De mousse heeft naast het feit dat het je veel volume geeft nog een voordeel. Normaal douche ik altijd ‘s ochtends, maar na een lange dag is ‘s avonds douchen nou eenmaal fijner. Als ik dit doe föhn ik mijn haar ‘s avonds al met de mousse en mist erin. Als je  dan wakker wordt is je haar alleen weer platter. Het mooie van deze mousse is dat je hem op droog haar gewoon weer kan aanbrengen en als je dan opnieuw je haar droog föhnt, heb je weer volume! Of nog meer als je dit direct doet.

Waar te koop?

De Lee Stafford producten zijn gewoon bij de drogist te koop, maar niet bij elke. Ik koop ze bij de Etos, die heeft ze altijd staan. De mousse is € 6,99, de clay is € 7,49 en de protection mist € 7,99. De producten zijn niet super goedkoop, maar dan heb je ook echt wat! Het mooie is namelijk dat je van de clay en de mist zo weinig nodig hebt, dat je er eindeloos mee kan doen. Ik heb die producten nu een maand en ze zijn allebei nog geeneens voor een kwart leeg! De mousse zal je iets vaker moeten aanschaffen, maar ik ben nu ook nog maar aan mijn tweede bus bezig en ik gebruik het bijna elke dag. Verder heeft Lee Stafford nog veel meer ongetwijfeld geweldige producten in deze lijn zitten.

4 thoughts on “Review: Lee Stafford haarproducten

  1. Duur? Welnee! Wel eens de prijzen van Sebastian Professional (kappersmerk) bekeken? 😉

Leave a Reply