Kickstart Je Ochtend: Superfood Health Drink!

Superfood Health DrinkIk heb een nieuw favoriet drankje! Dit is mijn ideale manier om mijn ochtend een kickstart te geven. Dit drankje heeft 11 superfoods in zich! Het is een bron van vitaminen, mineralen, antioxidanten, aminozuren, chlorofyl, eiwitten, enzymen en omega-3. En dat allemaal in 1 super makkelijk te maken drankje! Ik drink dit tegenwoordig elke ochtend op een nuchtere maag en voel me er heerlijk bij. Een top manier om je dag te beginnen!

Het mooie van dit drankje vind ik dat het natuurlijke superfoods bevat. Dit zijn geen voedingssupplementen, maar gewoon natuurlijke voedingsmiddelen. Wat zijn superfoods nu eigenlijk? Het is een term die je steeds vaker tegenkomt. Eigenlijk zijn het niets meer dan natuurlijke voedingsmiddelen die een hoge concentratie voedingsstoffen bevatten. De meeste natuurlijke, gezonde voedingsmiddelen bevatten zo’n 2 of 3 bijzondere eigenschappen die goed voor de gezondheid zijn en superfoods bevatten er vaak 12 of meer. Ook zijn superfoods rijk aan mineralen, vitaminen, aminozuren en antioxidanten. Dit drankje bevat 11 superfoods, elke met hun eigen bijzondere eigenschappen.

Tarwegras – heeft een hoog gehalte aan eiwittenaminozuren, vitaminen, mineralen, actieve enzymen en chlorofyl.
Cacao – heeft een zeer hoge concentratie antioxidanten.
Spirulina – is een blauwgroene micro-alg en een natuurlijke bron van mineralen, vitaminen en goed opneembaar eiwit.
Gerstegras – is een rijke bron van eiwitten, enzymen, vitaminen, mineralen en aminozuren (vergelijkbaar met tarwegras).
Chiazaden – zijn de rijkste plantaardige bron van omega-3-vetzuren en zitten boordevol antioxidanten, essentiele vetzuren, plantaardige eiwitten, vitaminen, mineralen en voedingsvezels.
Goji bessen – zijn een bron van complete eiwitten en hebben een hoge concentratie vitaminen en mineralen. Ook bevatten goji bessen alle essentiële aminozuren.
Lijnzaad – zit vol met gezonde Omega vetzuren, eiwit, vitamine B1 en B2, vitamine E, calcium, magnesium, zink, kalium en vezels.
Hennepzaad – bevat veel hoogwaardige goed opneembare eiwitten, alle essentiële aminozuren, veel vitamines en mineralen en een goede samenstelling van omega 3, omega 6 en omega 9 vetzuren.
Chlorella – een goede bron van eiwitten, chlorofyl, omega 3, vitamines en mineralen.
Groene Thee – zeer rijk aan polyphenolen en gezonde antioxidanten.
Acai bessen – zitten vol met antioxidanten, vitamines en mineralen.

Wat een lijst! Allemaal heel gezond, maar hoe kan je dit in je dagelijkse leven allemaal binnenkrijgen? Uhm, zo goed als niet. We hebben het al druk genoeg! We hebben deze superfoods ook niet zo zeer nodig voor een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding. Dit is dan ook niet bedoeld als een vervanging van gezonde voeding (of een vervanging van een maaltijd)! Dit is bedoeld als een aanvulling op gezonde voeding en om je een echte vitamine en energie boost te geven en te helpen bij je spijsvertering. Daarom vind ik dit drankje zo handig! Het is super geconcentreerd en makkelijk weg te drinken. De mix die ik gebruik is de Body & Fit Premium Superfood Blend. Hun webshop is mijn go-to voor al mijn superfoods en eiwitpoeders die ik gebruik bij het sporten.

Ingrediënten (voor 1 drankje)

De toevoeging van citroensap aan dit drankje helpt in de ochtend vooral bij je spijsvertering, maar de citroen heeft nog een hele hoop andere voordelen voor je gezondheid. De cayennepeper in het drankje vind ik vooral erg lekker want ik hou van pittig, maar ook dit heeft veel andere gezonde eigenschappen. Kokosnootwater is een van de wonderen van de natuur! Door het hoge kalium gehalte zorgt het ervoor dat je vochtgehalte in balans blijft. Het is dus ook een super goed alternatief voor al die sportdrankjes met veel te veel suiker! Ik drink dit vaak zo na het sporten, vooral na hardlopen. Verder vind ik het gewoon lekker.

Ik mix dit drankje in mijn Magic Bullet met 4 ijsklontjes, maar elke andere blender werkt natuurlijk ook. Heb je geen blender dan kan je het ook gewoon door elkaar roeren. Het zal dan alleen wel wat korreliger zijn. De smaak is voor veel mensen waarschijnlijk een beetje wennen, maar ik at al veel superfoods en voegde veel poeders toe aan mijn proteïne shakes dus voor mij viel het mee. Als je niet houdt van kokosnoot water kan je ook gewoon water gebruiken natuurlijk. Voeg wel wat ijs toe, ik vind het koud het beste smaken. Enjoy!

Leave a Reply