Ik Heb Acrylnagels

Het Resultaat!Het is geen geheim dat mijn nagels altijd een drama zijn. Ze zijn broos, breken en splijten en mijn nagelriemen groeien tot halverwege mijn nagel waardoor lakken ook altijd een heel karwei is. Ik heb al zoveel geprobeerd om dit te veranderen, maar niets werkt echt of is zoveel werk dat ik het snel opgeef. Dit raakte ik zo beu dat ik een tijdje terug in de stad een nagelstudio ben binnengelopen. Ik wilde eigenlijk alleen een manicure en nu heb ik acrylnagels! Wie had dat ooit gedacht? Het was nog geeneens iets waar ik echt over nagedacht heb. Ik liep binnen bij Beauty Nails Fenny in Den Bosch en van het een kwam het ander..Bij acryl- of gelnagels had ik altijd verschrikkelijke associaties. Ik moest dan gelijk denken aan die gruwelijk lange heksennagels met allerlei steentjes en overdreven kleuren en patronen erop. Afschuwelijk! Ik weet er zijn mensen die dit mooi vinden (sorry), maar naar mijn mening zijn dit mensen die de hele dag niks doen dan met hun handen omhoog zitten. Hoe kan je functioneren met zoiets op je handen?! Hierdoor heb ik ook het idee dat er op acryl- of gelnagels voor veel mensen nog steeds een zeker stigma rust, want ik ben zeker niet de enige met deze associaties. Dit merk ik alleen al aan de mensen die langs het raam lopen bij de nagelstudio en al kijkend naar de foto’s en voorbeelden in de etalage huiverend verder lopen.

En toch is dit de grootste onzin! Acryl- of gelnagels kunnen er namelijk ook heel natuurlijk uitzien als je voor een ‘French Manicure’ gaat zoals het genoemd wordt. Toen ik Beauty Nails Fenny binnenliep was het echt hoe je verwacht dat een nagelstudio eruit ziet. Er werken allemaal Aziatische dames van allerlei leeftijden, met schort om en mondkapjes voor. De sfeer is heel gezellig en er wordt flink op los gebabbeld onderling. Ik raakte bij binnenkomst al snel aan de praat met de eigenaar en legde uit dat mijn nagels zo snel breken. Hij stelde voor een keer acrylnagels te proberen omdat deze keihard zijn. Ik dacht gelijk: nee! Tot hij me wat foto’s liet zien van heel natuurlijk uitziende nagels. Met een knoop in mijn maag dacht ik uiteindelijk, nou vooruit dan maar..

Dit was enkele weken geleden en intussen ben ik al een paar keer terug geweest. Ik heb dus geen spijt! De afgelopen keer heb ik ze eraf laten weken en nieuwe laten zetten omdat ik nieuwe tippen wilde. Dit afweken moet je alleen niet te vaak doen want dit gaat met aceton en dat is niet bepaald goed voor de nagels, maar vooruit. Graag wil ik het proces van hoe acrylnagels gezet worden met jullie delen natuurlijk! Misschien is het ook iets voor jou namelijk en ben je of te bang om een nagelstudio binnen te lopen of heb je net als ik de verkeerde associaties met acryl- en gelnagels..

Na het verwijderen.Dit was na het verwijderen met aceton en dus de before foto. Hier zien mijn nagels er dus even verschrikkelijk uit omdat alles wit wordt hiervan (ook je huid). Geen zorgen! Het komt goed. Het eerste wat dus gedaan wordt is dat je eigen nagel helemaal afgeknipt wordt en de bovenkant van de nagel even licht wordt opgeruwd met een soort slijp apparaatje. Dit gebeurt echt maar heel licht, het is niet dat je nagel hier heel veel dunner van wordt.

 

Hierna worden de tippen op de nagel gelijmd. Ik kies voor parelmoer omdat dit er het meest natuurlijk uitziet. Het is niet gelijk zo onnatuurlijk wit en er zit ook een hele lichte glitter in wat een mooi effect geeft. Nu mag je de gewenste lengte kiezen en worden de tippen op die lengte afgeknipt. Daarna worden ze in de vorm geveild die je wilt. Ik hou ze het liefst recht.

Met een vochtige kwast word daarna de acryl aangebracht. Dit is een combinatie van twee producten. Eerst wordt de kwast in een vloeistof gedoopt, dan in een poeder en dit vormt gelijk een soort gel. Die gel wordt direct op de nagel aangebracht en in de juiste vorm gemodelleerd. Dit droogt zeer snel. Als ze met een hand klaar is, is het al bijna droog.

Als de acryl helemaal is uitgehard worden de nagels verder geslepen en gevijld om ze in het juiste model te brengen. Als dus de acryl wat te dik is ergens wordt dit netjes weg geslepen. Ook worden de nagels zo geveild dat ze de natuurlijke groeivorm (de breedte van je eigen nagel) volgen. Hierdoor krijg je een zo natuurlijk mogelijk effect.

Na het wassen van je handen (om al het stof weg te wassen), wordt er nog een laagje doorzichtige gellak aangebracht. Gellak is mogelijk in allerlei kleurtjes, maar voor de natuurlijke manicure wordt doorzichtig gebruikt. Deze lak moet ook even uitharden onder de UV lamp, anders droogt hij niet. Dit geeft de nagel heel veel glans en daardoor een heel mooi effect. Hierna worden de nagelriemen verzorgd met olie en je handen ingesmeerd met crème en gemasseerd. En dan is het kaar!

Natuurlijk groeit de nagel gewoon door en moet je hem wel elke 2-3 weken laten opvullen. De tip groeit ook uit dus als je een nieuwe tip wilt, moet je alles laten verwijderen. Doe dit alleen niet te vaak, want dit is vrij slecht voor je nagel. Het mooie is alleen dat je gewoon over de nagel heen kan lakken zoals je gewend bent! En mijn ervaring is dat de lak op acrylnagels veel langer blijft zitten. Wel een basecoat gebruiken anders kan de nagel verkleuren. Tot nu toe ben ik heel blij met mijn nagels. Eindelijk zijn ze stevig, lang en mooi verzorgd zonder voor mij al te veel moeite. Het laten opvullen gaat me alleen vast wel een keer vervelen, maar dan kijk ik wel weer verder. Hier nog wat kleurtjes die ik de afgelopen tijd op had en wel twee weken bleven zitten!

3 thoughts on “Ik Heb Acrylnagels

  1. Hoi ik heb net je bericht gelezen en wou je ff melden dat je acryl hebt inplaats van gel nagels ik zet namenlijk beide producten en het is de acryl die moet worden gemengd van poeder en vloeistof 😉

  2. I know! Ik heb EINDELIJK iemand gesproken die eens een eerlijk antwoord gaf op die vraag (zonder er belang bij te hebben…) en het is inderdaad acryl! Ben nu op zoek naar een nagelstudio ofzo die wel echt gelnagels zetten. Tips misschien? 😉

  3. Pingback: Pas Op Voor Grote Nagelstudio’s! |

Leave a Reply