Het Digitale Prikbord: Pinterest

Pinterest logoJe ziet het overal op internet steeds vaker langskomen: Pinterest! Maar wat is het nu eigenlijk en wat voegt het toe? Er zijn al zoveel apps waar je mensen op kan ‘volgen’ en ‘liken’. Zucht.. Dat was ook mijn eerste gedachte toen ik dit langs zag komen. Dit is dan ook de grootste vergissing die mensen maken bij Pinterest. Het is niet nog een platform waarop je mensen kan volgen, het is juist zoveel meer.

Pinterest is eigenlijk niets meer dan een plek waar je digitale prikborden aan kan maken. Het soort prikborden die je eigenlijk overal in je huis zou willen hangen zodat je niks vergeet en niks kwijtraakt. De filosofie van Pinterest is dat het internet zo uitgebreid is geworden dat je altijd dingen kwijtraakt. Maar wat als je dat leuke filmpje, die mooie jurk, die interessante blog of dat lekkere recept nu eens op een prikbord kon plaatsen zodat je het altijd terug kan vinden? DAT is Pinterest. Dit filmpje legt precies uit hoe het werkt.

Zo heb ik borden aangemaakt voor heerlijke en gezonde recepten die me geholpen hebben bij mijn afvallen. Inspiratie dus, voor een gezondere levensstijl. Ook heb ik een bord waar ik altijd haarkleur ideeën pin die ik meeneem naar de kapper. Daar open ik de app op mijn telefoon en laat ik ter plekke zien wat ik bedoel. Ik verander nogal eens van haarkleur zoals je misschien wel weet.. Ook heb ik een bord waar ik nagelinspiratie pin en één waar ik dingen van Blogilates (mijn fitness guru en life changer) pin die ik leuk vind. Zo zie je maar dat je prikborden aan kan maken met de meest uiteenlopende thema’s!

Ja, je kan ook mensen en borden die mensen maken volgen, maar dit hoeft helemaal niet. Je kan Pinterest ook lekker gebruiken voor jezelf om dus inspiratie op te doen of om leuke dingen niet kwijt te raken. Wat ik zelf wel vaak doe is borden volgen van mensen. Dit omdat je altijd een home stream hebt als je de app opent. Hier krijg je alle pins van die borden te zien in één lange stream en hier doe ik weer nieuwe inspiratie op die ik bijvoorbeeld weer op mijn eigen borden pin. Als je bij Pinterest zit krijg je ook om de zoveel tijd een mail met pin picks. Oftewel tips en suggesties voor pins en borden die jij mogelijk leuk vind om te volgen.

Naar mijn mening is Pinterest dus niet de zoveelste ‘social media app’. Het is echt veel meer! Ik ben er eigenlijk aan begonnen omdat ik het overal tegenkwam, maar ik zou oprecht niet meer zonder willen. Het is mijn go to app geworden om dingen op te slaan, maar ook om snel wat ideeën op te doen als ik bijvoorbeeld geen inspiratie heb over hoe ik de restjes groenten in de koelkast wil bereiden.. Zo handig, haha!

Leave a Reply