Gezonde Pannenkoekjes met Ei en Banaan

PannenkoekjesMmmmm.. Dit recept is één van de beste dingen ooit! Super gezond, met maar twee ingrediënten en dus puur natuur. Deze pannenkoekjes zijn heel makkelijk te maken, laag in calorieën en vol met proteïne. Daarom is dit dus ook een top ontbijt of lunch voor je gaat sporten.

Het is een recept dat al lange tijd rondzwerft op het web, maar ik heb het origineel van Blogilates. Ik vind het zo lekker dat ik het regelmatig eet en daarom wilde ik het met jullie delen. Toen ik het las dacht ik als eerste: “dit werkt nooit!” Maar geloof me, het werkt! Het is net alsof je echte pannenkoeken zit te eten, ik voel me altijd bijna schuldig!

Ingredienten (voor 1 persoon):

  • 1 banaan (hoe rijper hoe zoeter de pannekoekjes)
  • 2 eieren
  • snufje zout, kaneel en/of cacao (dit hoeft niet, maar ik vind het lekker)

Doe alle ingrediënten bij elkaar in een blender. Zelf gebruik ik een Magic Bullet, dit werkt top! Maar zolang je het beslag maar goed kan blenden werkt alles, zelfs een staafmixer. Ik blend het beslag altijd een paar minuten zodat het lekker luchtig wordt. Dit maakt de pannenkoekjes lekker licht en fluffy.

Zet een grote koekenpan op het vuur en laat hem goed heet worden. Dit is de truck met dit recept, het beslag wordt namelijk niet zo stevig als bij pannenkoeken met bloem. Zorg ook dat de pan goed ingevet blijft, anders krijg je ze niet omgedraaid. Zelf gebruik ik kokosolie. Een gezond alternatief voor alle vormen van bakolie en boter. Ik maak altijd drie kleine pannenkoekjes tegelijk in de pan en zodra ze gestold zijn draai ik ze direct om. Dit is ook belangrijk want ze branden snel aan!

Gewoon blijven bakken tot het beslag op is en dan: genieten! Je kan ze zo opeten maar het is ook heerlijk met een beetje Maple Syrup of met vers fruit erbij. Soms pureer ik ook vers fruit en giet ik het over de pannenkoekjes als saus. Heb je moeite met het beslag en blijven ze uit elkaar vallen? Dan raadt ik je echt aan 1 van de variaties met havermout te proberen! Dat maakt ze een stuk steviger. Het is zo lekker! Enjoy! Ik hoor graag wat je ervan vindt als je dit hebt uitgeprobeerd.

Update: Ik bleef maar vragen krijgen over dit recept! Dus een instructie filmpje leek me handig. Het laat precies zien hoe je deze heerlijke pannenkoekjes bakt. Ik vraag me alleen af hoe ik in die TellSell reclame terecht ben gekomen.. o_0 Kijk maar!

One thought on “Gezonde Pannenkoekjes met Ei en Banaan

  1. Pingback: Gezonde Banaan Ei Pannenkoekjes – Filmpje |

Leave a Reply