Dagelijks beauty regime

Elke vrouw moet een dagelijks beauty regime hebben, vind ik. Daarmee bedoel ik een dagelijkse reiniging van het gezicht. Het is belangrijk je huid ’s ochtends en ’s avonds te reinigen en een hydraterende dag- of nachtcrème te gebruiken. Zeker na je twintigste is dit belangrijk omdat je huid dan begint te veranderen.

Ga nou niet denken dat je huid dan al oud wordt! Het is alleen zo dat je huid minder vocht aanmaakt van zichzelf en daarom heb je meer hydratatie nodig. Je huid goed reinigen heeft ook veel voordelen: je hebt minder last van pukkeltjes, je huid heeft een gezondere uitstraling en je huid geeft minder snel een doffe en vermoeide indruk.

Het reinigen

Het reinigen

Ik reinig mijn gezicht twee keer per dag. ’s Ochtends houd ik het alleen erg simpel. Als ik douche was ik mijn gezicht met een facewash en daarna gebruik ik een dagcrème. ’s Avonds neem ik de tijd en reinig ik mijn huid grondig. Om je huid goed te reinigen moet je een paar simpele stappen volgen.

 

 
 
 
 
 
 

 

Het reinigen

Eerst reinig je de ogen met een daarvoor geschikte lotion. Wrijf zachtjes over je wimpers, gebruik geen kracht. Wees niet zuinig met de wattenschijfjes, gebruik voor beide ogen een nieuwe. Maak het schijfje ook eerst even vochtig voor gebruik. Zo zuigt het niet alle lotion op en heb je dus minder nodig. Ook is het schijfje zo zachter en kan het dus niet krassen op je gezicht.

 

 
 
 
 
 
 

 

Het reinigen

Nu gebruik je een reinigingsmelk. Smeer dit gelijkmatig met je vingertoppen over je huid. Masseer het zachtjes in om alle make-up resten los te maken.

 

 
 
 
 
 
 

 

Het reinigen.

Verwijder nu zachtjes de reinigingsmelk van je gezicht met een vochtig wattenschijfje.

 

 
 
 
 
 
 

 

Het reinigen.

Wrijf nu zachjes een wattenschijfje met een reinigingslotion over je gezicht om de laatste make-up restjes te verwijderen. Maak dit wattenschijfje ook eerst weer even vochtig.

 

 
 
 
 
 
 

 

Het reinigen.

Smeer daarna direct een nachtcrème op. Het is het beste om dit te doen als je gezicht nog vochtig is van de lotion. Op die manier krijgt je huid de kans niet om uit te drogen en voelt je gezicht heerlijk gehydrateerd aan.

 

 
 
 
 
 
 

 

Na het reingen.

En tadaa! Een heerlijke gereinigde en zachte huid. Klaar om zo in bed te kruipen.

 

 

 De producten

Op het gebied van gezichtsreiniging zijn er zoveel producten op de markt dat het moeilijk kiezen is. De producten die je vindt bij een parfumerie zijn ook nog eens ontzettend duur. Toch kan je bij de drogist ook veel producten vinden die zeker net zo goed zijn en veel goedkoper.

Zelf ben ik groot fan van de Dr. Van der Hoog producten en dan vooral de Hydro lijn. Hiervan gebruik ik de reinigingsmelk en –lotion, de facewash en de dag- en nachtcrème. De scrub en het masker die bij de lijn horen heb ik ook uitgeprobeerd, ze werkten goed maar ik vond ze  te duur. Maskers en scrubs kan ik zelf wel maken en ik zal je later laten zien hoe je dat doet!

Dr van der Hoog

De Hydro lijn van Dr. Van der Hoog.

Mijn huid is erg gevoelig en als ik een te vette crème gebruik krijg ik ook gelijk pukkeltjes. Daarom vind ik de Hydro lijn van Dr. Van der Hoog ook zo fijn. Het is erg zacht voor de huid en de crèmes voelen vederlicht aan. Om mijn oog make-up te verwijderen gebruik ik nog een ander product. Een reinigingsmelk alleen vind ik niet goed werken en ik houd niet van die vettige lotion in mijn wimpers. Ik gebruik L’oreal dermo-expertise zachte oog- en lipreinigingslotion. Dit product is erg licht en voelt niet vettig aan op de ogen.

L'oreal

L’oreal dermo-expertise zachte oog- en lipreinigingslotion.

 

Welk product past bij jou?

Als het gaat om wat het beste bij jouw huid past heb ik maar één advies voor je: let vooral op je huidtype. Als je huid gevoelig is en als je snel pukkeltjes hebt dan heb je vooral producten nodig die licht zijn, zacht voor je huid en niet vettig. De pukkeltjes die ik heb zijn vooral onderhuids en daarom heb ik niets aan acne producten. Die drogen m’n huid alleen maar uit.

Verder is het is vooral een kwestie van uitproberen. Mij heeft het ook een tijdje gekost voor ik iets vond wat goed voor mij werkt. Ik raad je wel aan naar een goede drogist te gaan als je iets wilt kopen. Een drogist waar de mensen een beetje verstand van zaken hebben. Dan kan je altijd om advies vragen en vind je vast iets wat voor jou werkt. Wil je zelf al een beetje research doen? Op de website van Dr. Van der Hoog kan je een huidtest doen. Hier krijg je gratis advies over jouw huidtype en welke producten je het beste voor jouw huid kan gebruiken.

3 thoughts on “Dagelijks beauty regime

Leave a Reply